Nastavlja se gradnja Bisera Rostova

17.04.2017. 17:20 / Izvor: Avaz.ba
Nastavlja se gradnja Bisera Rostova

"Bisera Rostova", luksuzni sportsko-turistički kompleks, kojeg finansiraja ulagači iz Katara, nakon višemjesečnog zastoja, bit će nastavljen.

Projekt gradnje “Bisera Rostova”, luksuznog sportsko-turističkog kompleksa, koji finansiraju ulagači iz Katara, nakon višemjesečnog zastoja, bit će nastavljen.

Investitori ogorčeni Zatvaranje vanjske konstrukcije objekta je pri kraju, a uskoro, kako najavljuje koordinator projekta, bivši bugojanski rukometaš Asim Šahman, slijedi unutrašnje uređivanje.

Novac za gradnju je, kaže Šahman, nekoliko puta vraćan nazad, u Katar. 

"Problemi su počeli kada je prošle godine u ovo doba zbog nekog razloga novac nekoliko puta vraćan u Katar. Da li se radilo o politici, strahu od pranja novca putem investicija iz arapskog svijeta ili tek o promjeni u bankarskom sistemu BiH, ne znam, ali nekoliko puta nismo uspjeli prebaciti sredstva potrebna za gradnju", rekao je Šahman.

"Žustro su reagirali, rekli su da se ne bi ni upuštali u projekt da su znali da će ih sve ovo čekati, ali su se poslije pomirili s našom birokratijom", kaže Šahman.

Izmjene projekta Sada je, dodaje, taj problem riješen, a prvobitni plan projekta doživio je neke izmjene. 

"Osim rukometne, imat ćemo još dvije dvorane za trening, nogometno igralište s nekoliko redova tribina, pomoćni teren, teniske terene, spa centar, restorane i sve što je potrebno jednom ovakvom kompleksu za pripremu sportskih ekipa. Odustali smo od gradnje velikog hotela, sve ćemo, vjerovatno, riješiti gradnjom bungalova", rekao je Šahman.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije