Nastavlja se izgradnja kompleksa "Sarajevo Waves"

03.11.2016. 08:45 / Izvor: Akta.ba
Nastavlja se izgradnja kompleksa 'Sarajevo Waves'

Aktivnosti na izgradnji naselja Sarajevo Waves na području općine Ilidža uveliko su u toku, a započelo je useljavanje prve zgrade.

Aktivnosti na izgradnji naselja Sarajevo Waves na području općine Ilidža uveliko su u toku, a započelo je useljavanje prve zgrade.

"Sarajevo Waves 1, prva zgrada našeg kompleksa, završena je. Dobili smo i prve stanare i skoro cijela zgrada je rasprodana.  Jako smo zadovoljni prodajom, a naročito nas raduje da su većinski vlasnici naših stanova Bosanci i Hercegovci. Ima tu i kupaca iz drugih dijelova svijeta ali naš akcenat je prvenstveno na domaćem stanovništvu. Veliki broj interesanata javio se već za kupovinu stanova Sarajevo Waves 2. čije izdavanje građevinske dozvole je u toku", kazali su iz kompanije Compact Invest za portal Akta.ba.

Kako kažu, izgradnja kompleksa se nastavlja odmah, te uskoro grade Sarajevo Waves 6 (Shopping center).

"Raduje nas i izgradnja još jednog stambenog objekta Sarajevo Waves 2. Naša kompanija, Compact Invest, aktivno radi na projektu izgradnje "Nove dimenzije stanovanja" sa visokim kvalitetom i sigurnosti u koju su se uvjerili naši prvi stanari", poručuju oni. 

Inače, Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini dodijelila je nagradu arhitektama Kenanu Brčkaliji i Adnanu Harambašiću za realizaciju stambeno-poslovnog objekta "Sarajevo Waves", u okviru kojeg je završena prva faza.

Brčkalija i Harambašić, koji rade u kompaniji za projektovanje, inžinjering i usluge AhA+knAp, zahvalili su kompaniji Compact Invest na ukazanom povjerenju, te na odlučnom podržavanju ideja i dobroj saradnji u njihovoj razradi i realizaciji.

"Ova nagrada simboliše uvažavanje, kako naših ideja, tako i vaše predanosti u ostvarivanju novih, zanimljivih i kreativnih koncepata življenja i oblikovanja prostora. Ujedno zahvaljujemo čitavom timu Compact Investa bez kojeg ostvarivanje ovog priznanja ne bi bilo moguće, zatim kolegama projektantima, kolegama iz nadzornog tima MDC i svim izvođačima. Nadamo se u budućnosti još boljoj saradnji", naveli su Brčkalija i Harambašić u svojoj zahvalnici.

Podsjetimo, projekt "Sarajevo Waves" predstavlja investiciju vrijednu 50 miliona KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije