Investicije / NEKRETNINE

Nastavlja se masovna procjena vrijednosti nepokretnosti u Banjoj Luci

07.08.2021. 09:37 / Izvor: Akta.ba

Grad Banja Luka provodi aktivnosti na masovnoj procjeni nepokretnosti na izabranim katastarskim opštinama, a na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske.

Ovo je važan projekat za Grad, koji ima za cilj povećanje obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti, što će direktno uticati i na povećanje ovog značajnog prihoda u budžetu Grada iz kojeg se finansiraju infrastrukturni i drugi projekti za poboljšanje kvaliteta života u našem gradu.

Naime, ove aktivnosti odnosno nastavak pilot projekta „Masovne procjene vrijednosti nepokretnosti“ provode se u saradnji Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, Ministarstva finansija Republike Srpske, Poreske uprave Republike Srpske i Gradske uprave Grada Banja Luka, kao i u saradnji sa švedskim donatorskim Projektom za unapređenje zemljišne administracije u BiH – CILAP.

Nastavak projekta obuhvata dijelove naselja: Ada, Starčevica i Obilićevo, odnosno katastarsku opštinu  Banja Luka 5. Prema procjenama, u obuhvatu se nalazi oko 50 ulica sa oko 15.000 nepokretnosti.

U narednom periodu, timovi na terenu će pomoću aplikacije za prikupljanje podataka popisivati nepokretnosti s ciljem njihove identifikacije, odnosno formiranja sveobuhvatnog Registra nepokretnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije