Nastavlja se obnova ulice Braće Fejića u Mostaru

23.03.2016. 09:12 / Izvor: Akta.ba
Nastavlja se obnova ulice Braće Fejića u Mostaru

Izvor-i financiranja nabavke su: Proračun Grada Mostara za 2015.godinu, dokument Okvirnog proračuna za period 2015-2017, Vlada FBiH- sredstava GSM licence,  Fond za zaštitu okoline Federacije BiH i ostali.

Zbog različitih izvora financiranja radovi na rekonstrukciji ulice Braće Fejića – etapa 3 razdvojeni su na dvije javne nabavke i to po vrsti radova: Rekonstrukcija podzemne infrastrukture u ulici Braće Fejića – etapa 3 i Rekonstrukcija partera i uličnog mobilijara u ulici Braće Fejića u Mostaru - etapa 3, sve prema izvedbenom projektu izrađenom od strane G.D. Bišina d.o.o. Mostar projektni biro ARHI Plus.

Izvor-i financiranja nabavke su: Proračun Grada Mostara za 2015.godinu, dokument Okvirnog proračuna za period 2015-2017, Vlada FBiH- sredstava GSM licence, Fond za zaštitu okoline Federacije BiH i ostali.

U ovoj etapi izvode se radovi na relaciji od Male Tepe do Solakovića sokaka. 

Procijenjena vrijednost radova bila je:

Za javnu nabavku radova: “Rekonstrukcija partera i uličnog mobilijara u ulici Braće Fejića u Mostaru - etapa 3“ – 2.000.000,00 KM (bez PDV-a);

Za javnu nabavku radova: “Rekonstrukcija podzemne infrastrukture u ulici Braće Fejića u Mostaru - etapa 3“ – 1.000.000,00 KM (bez PDV-a) ;

Donesene su odluke o odabiru najpovoljnijih ponuđača.

U postupku javne nabavke radova: “Rekonstrukcija partera i uličnog mobilijara u ulici Braće Fejića u Mostaru - etapa 3“ odabran je ponuđač JV HP Investing d.o.o. Mostar i Građevinar Fajić d.o.o. Mostar, dok je u postupku javne nabavke radova: “Rekonstrukcija podzemne infrastrukture u ulici Braće Fejića u Mostaru - etapa 3“ odabran ponuđač Amitea d.o.o. Mostar.

Ukoliko ne bude žalbenih procesa početak radova se može očekivati početkom mjeseca svibnja tekuće godine.

Zbog same prirode radovi se moraju odvijati u suhim uvjetima tako da je neminovno izvođenje radova u period turističke sezone. Da bi postigli maksimalne učinke u izvođenju radova i minimalne gubitke građanstva tj. privrednih subjekata u sezoni, radovi će se izvoditi po određenim fazama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije