Investicije / PROJEKTI

Nastavlja se popločavanje starog grada u Trebinju

11.05.2020. 16:30 / Izvor: Avaz.ba

Radnici preduzeća "Porobić" iz Trebinja počeli su s pripremnim radovima za treću fazu popločavanja ulica Straog grada kojom će biti obuhvaćen dio od Muzeja Hercegovine, pored Careve džamije do picerije "Grk". 

Početak radova obišao je danas i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je istakao da će, kada radovi budu završeni, ovaj dio Starog grada dobiti jedan sasvim novi izgled.

On je istakao da će biti popločano oko 2.000 metara kvadratnih prostora, ali da postavljanju kamenih ploča prethode brojni drugi radovi.

"U toku su pripremni radovi gdje treba da se uklone postojeći asfalt i betonske podloge, a zatim slijedi izgradnja nove kanalizacione i vodovodne mreže, te spuštanje svih kablova u zemlju .", precizirao je Ćurić.

On je pojasnio da će se kao i prethodne dvije faze i na ovom dijelu postaviti betonska podloga prije postavljanja kamenih ploča.

"Iako to značajno poskupljuje same radove, to je mnogo kvalitetniji način rada i sigurniji za godine pred nama.", naveo je Ćurić.

Svi ovi radovi treba da budu izvedeni u roku od 180 dana, a njihova vrijednost je oko 610.000 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije