Nastavlja se projekt izgradnje stambeno - poslovnog objekta u ulici Grbavička

24.03.2020. 08:29 / Izvor: Akta.ba
Nastavlja se projekt izgradnje stambeno - poslovnog objekta u ulici Grbavička

Na jučerašnjem zasjedanju zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su usvojili i Odluku o davanju saglasnosti na Nacrt sporazuma o poslovnoj saradnji.

Na jučerašnjem zasjedanju zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su usvojili i Odluku o davanju saglasnosti na Nacrt sporazuma o poslovnoj saradnji između Općine Novo Sarajevo i Kantona Sarajevo - Ministarstva saobraćaja na realizaciji Projekta izgradnje stambeno - poslovnog objekta u ul. Grbavička, kao zamjenske lokacije, u cilju obezbjeđenja zamjenskih stambenih jedinica vlasnicima stanova u objekatu u ul. Grbavička br. 62-68, koji se uklanja radi izgradnje saobraćajnice - Južne longitudinale.

Podsjećamo, za nastavak izgradnje južne longitudinale, kako tvrde iz Zavoda za izgradnju KS-a, prioritet su kružni tok i gradnja nove zgrade u Grbavičkoj ulici.

Na rušenje spomenute zgrade čeka se više od deset godina, a ne može se srušiti dok se iza nje ne napravi nova zgrada u koju bi se preselili stanari iz zgrade koja će biti srušena.

Planirano je da zamjenska zgrada bude manja od postojeće. Imat će tri lamele sa osam spratova, kao i tri sprata podzemnih garaža.

Na ovom potezu nalazi se i novi kružni tok na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića, Zagrebačka i Zvornička, kod spomenute zgrade u Ulici grbavička na broju 62-68 namijenjene za rušenje. Dužina dionice je 230 metara, počinje kod zgrade i ide prema stadionu Grbavica Zvorničkom ulicom. Sredstva za izgradnju ove dionice obezbijedilo je Ministarstvo saobraćaja - Direkcija za puteve KS-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije