Nastavlja se projekt solarnog osvjetljenja Starog grada Ostrožac

04.12.2019. 12:02 / Izvor: Akta.ba
Nastavlja se projekt solarnog osvjetljenja Starog grada Ostrožac

Jedan od projekata koji je i ove godine dobio podršku jeste projekat pod nazivom Korištenje obnovljivih izvora energije u promociji kulturnog naslijeđa – II faza.

U Bihaću su jučer potpisani ugovori o sufinansiranju projekata iz ekoloških naknada za 2019. godinu, između Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša i javnih ustanova i preduzeća sa područja našeg kantona, piše cazin.ba.

Jedan od projekata koji je i ove godine dobio podršku jeste projekat pod nazivom “Korištenje obnovljivih izvora energije u promociji kulturnog naslijeđa – II faza”, koji je aplicirala JU “Kulturni centar” Cazin. I ovoga puta riječ je o solarnom osvjetljenju Starog grada Ostrožac, tačnije drugoj fazi spomenutog projekta, koji će omogućiti kompletno osvjetljenje zidina ovog nacionalnog spomenika.

Projektom je osigurano 25.000,00 KM od strane pomenutog Ministarstva, a Ustanova će finansirati ostatak potrebnih sredstava.

Realizacija projekta planirana je početkom iduće godine, u zavisnosti od vremenskih prilika i perioda potrebnog za provođenje postupka javne nabavke rasvjetnih tijela.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije