Investicije / NEKRETNINE

Nastavlja se uređenje Parka šume Mojmilo: Investicija vrijedna 112.441 KM

08.04.2009. 10:14 / Izvor: eKapija.ba

Općina Novi Grad, u saradnji sa KŠP "Sarajevo šume", nastavlja s uređenjem Park šume Mojmilo, a u toku je hortikulturno uređenje i izgradnja trim staze, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Prema sporazumu, bodljikavom žicom će biti ograđeno 800 metara i očišćeno 2,79 hektara lokacije. Planirana je izgradnja trim staze dužine 935 m, izgradnja 20 stanica za vježbu, dislokacija AB (armirano betonski) stupova za novo igralište i izgradnja 20 drvenih klupa.

Tim projektom Park šume Mojmilo dobija, osim edukativne i hortikulturne, zonu za rekreaciju, čime se postiže novi urbani kvalitet i stvara mogućnost razvijanja sportskih aktivnosti na padinama brda Mojmilo.

"Treba voditi računa da Park šume Mojmilo ostane prvenstveno zelena oaza. Na padinama brda Mojmilo dosad je urađen arboretum, šetalište, amfiteatar u prirodi i eko-kuća", kazala je pomoćnik načelnika Službe za integrirani lokalni razvoj Općine Novi Grad Hazima Pecirep.

Finansijeri projekta su Općine Novi Grad, Gradska uprava i KŠP "Sarajevo šume" u iznosu od 112.441 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije