Nastavlja se uspješan razvoj Poslovne zone Ratkovac

11.11.2019. 14:33 / Izvor: Akta.ba
Nastavlja se uspješan razvoj Poslovne zone Ratkovac

Razvoj Poslovne zone Ratkovac najsigurniji je ulog u otvaranje novih radnih mjesta.

Prošle sedmice je u Vladi Federacije BiH u Mostaru potpisan ugovor između Grada Cazina i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta za projekat „Unapređenje poslovne zone Ratkovac“.

Ugovor su potpisali Hamdija Ljubijankić, savjetnik gradonačelnika grada Cazina i Zdravko Čerović, pomoćnik ministra za razvoj.

Apliciranjem na javni konkurs za jedinice lokalne samouprave u FBiH "Unapređenje poduzetničkih zona u FBiH" obezbijeđeno je 250.000 KM bespovratnih sredstava dok će grad Cazin u ovom projektu učestvovati sa iznosom od 241.648,65 KM.

"Ova projektna aplikacija je nastala kao rezultat zajedničkog rada više gradskih službi te svakako predstavlja jednu od značajnijih za grad Cazin u 2019. godini. Izgradnja saobraćajnog priključka na regionalnu cestu, sekundarne ceste, dijela javne rasvjete unutar Poslovne zone Ratkovac, kao i izgradnja dijela glavnog gradskog fekalnog kolektora su samo neke od aktivnosti u okviru ovog projekta, a čijom realizacijom će biti dodatno unaprijeđena infrastruktura Poslovne zone Ratkovac", istaknuo je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Grad Cazin postigao je ogromne rezultate u oblasti poboljšanja uvjeta za investicije i poslovna ulaganja, a razvoj Poslovne zone Ratkovac najsigurniji je ulog u otvaranje novih radnih mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije