Investicije / URBANIZAM

Nastavljen projekat sanacije Tepebašine ulice

23.08.2021. 15:09 / Izvor: Akta.ba

Nakon okončanja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Tepebašinoj ulici, početkom ove sedmice radnici građevinske firme "Grakop" iz Kiseljaka su nastavili sa projektom sanacije Tepebašine ulice.

Prema predmjeru i predračunu radova, kojeg je dostavila pomenuta građevinska firma, okončanjem ovog projekta  biće ugrađen novi tamponski sloj, postavljeni novi ivičnjaci,  od čega je 452 metra takozvani spušteni ivičnjaci zbog omogućavanja pristupa motornih vozila do garaža i prilaza stambenim objektima, te 95 metara standardnih ivičnjaka. Na kraju radova će biti položeno 1.450 metara kvadratnih asfalta duž kolovoza. Ovaj projekat finansira Općina Centar u iznosu od 158.550 KM.Završetak radova je planiran za 15 dana.

Prilikom realizacije pomenute rekonstrukcije vodovodne mreže radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" su položili novi cjevovod ukupne dužine 333 metra, sa urađenim priključcima za 40 okolnih stambenih objekata. Projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u pomenutoj ulici također je finansirala Općina Centar  u iznosu od gotovo 111.900 KM. Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, koji traju od početka augusta, su bili zahtjevni za realizaciju. Zbog velikog broja komunalnih instalacija veliki dio radova se morao završiti ručno bez pomoći mehanizacije.  

 

PODIJELI:

TAGOVI:

Tepebašina ulica

Grakop

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije