Nastavljeni radovi na postavljanju kanalizacije na Mošćanici

24.09.2014. 15:14 / Izvor: eKapija.ba

Druga faza izgradnje primarne kanalizacione mreže dužine 157 metara u starogradskoj Mjesnoj zajednici Mošćanica počela je prošle sedmice, potvrđeno je u Odsjeku za komunalne poslove.

Druga faza izgradnje primarne kanalizacione mreže dužine 157 metara u starogradskoj Mjesnoj zajednici Mošćanica počela je prošle sedmice, potvrđeno je u Odsjeku za komunalne poslove Općine Stari Grad.

“Iako se radi o nepristupačnom terenu, radovi se odvijaju po planiranoj dinamici. U toku je iskopavanje kanala i postavljanje cijevi u blizini Osnovne škole “Vrhbosna””, pojasnili su u Odsjeku.

Podsjećamo, prva faza radova dužine 370 metara je urađena krajem prošle godine, a realizacijom ovog projekta za oko 40 domaćinstava bit će stvoreni uslovi za priključenje na novu mrežu.

Prva faza projekta postavljanja nove kanalizacije u Mjesnoj zajednici Mošćanica koštala je 96.000 KM, a novac je obezbijedio Fond za zaštitu okoliša FBiH i to na osnovu projekta „Dovršenje dijela kanalizacione mreže u MZ Mošćanica - zaštita rijeke Mošćanice“, s kojim je Općina aplicirala prema ovoj ustanovi.

Druga faza radova košta 41.500 KM, a finanisira je Općina Stari Grad. Izvođač radova je firma „TB Inžinjering“.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije