Investicije / URBANIZAM

Nastavljeni radovi na sanaciji saobraćajnice u ulicama Trebevićka i Ljubljanska

08.03.2021. 14:24 / Izvor: Akta.ba

Nakon dužeg vremenskog perioda nastavljeni su radovi na sanaciji saobraćajnice u ulicama Trebevićka i Ljubljanska na području Općine Novo Sarajevo.

Krajem 2020. godine izveden je dio radova na sanaciji saobraćajnice od granice sa Općinom Centar u dužini oko 550 metara, te je zbog nadolazećeg zimskog perioda preostala dionica dužine od oko 210 metara, koja se završava na spoju ulica Ljubljanska i Put Mladih Muslimana.

Radovi na preostaloj dionici podrazumijevaju kompletno uklanjanje postojeće kolovozne konstrukcije sa tamponskim slojem i ugradnja novog asfaltnog kolovoza sa nivelacijom postojećih poklopaca slivnika i revizionih okana postojećih instalacija u trupu saobraćajnice.

Budući da se radi o saobraćajnici sa veoma velikim intenzitetom saobraćaja predstavnici izvođača radova, firme DEMUS d.o.o., predložili su i od Ministarstva saobraćaja KS dobili odobrenje da radove izvode iza 23:00 sata, odnosno u periodu policijskog sata, da bi se radovi izvodili što brže i da ne bi dolazilo do formiranja gužvi u saobraćaju.

Projekat se realizira zajedničkim sredstvima Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo, a vrijednost ugovora je oko 185.000 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije