Prijedorski "Auto-Max" završava realizaciju vrijedne investicije: Pri kraju izgradnja modernog auto-centra

28.07.2009. 10:14 / Izvor: Nezavisne novine
Prijedorski 'Auto-Max' završava realizaciju vrijedne investicije: Pri kraju izgradnja modernog auto-centra

Izgradnja i opremanje novog poslovnog auto-centra "Auto-Max" u industrijskoj zoni Svale u Prijedoru trebalo bi da bude okončaan za nekoliko mjeseci.

Objekat, koji zauzima 4.100 metara kvadratnih, 27.07.2009. godine je sa saradnicima posjetio načelnik opštine Prijedor Marko Pavić. Vlasnik i direktor "Auto-Maxa" je Duško Stojnić, koji je istakao da ugrađuju najsavremeniju opremu koju koriste svi servisi njemačkog proizvođača automobila "Volkswagen". Time je omogućena dijagnostika i otklanjanje svih kvarova, a centar posjeduje i moderne komore za lakiranje.

"Objekat zadovoljava najsavremenije evropske standarde u oblasti prodaje automobila i servisa. Njegova gradnja počela je prije četiri godine, a trebalo bi da bude okončana za nekoliko mjeseci. Riječ je o velikom projektu koji je rezultirao izgradnjom savremenog poslovnog auto-centra, koji je jedinstven ne samo u Prijedoru već i u RS i BiH", kaže Stojanić.

Ovaj projekat niče na temeljima servisne radionice osnovane prije 12 godina, koja je imala samo trojicu zaposlenih.

"Preduzeće danas zapošljava 50 radnika, a cilj je da u novom poslovnom auto-centru zaposlimo još 50 novih stručnih i obrazovanih ljudi koji će kroz edukaciju "Volkswagena" dobiti potrebne certifikate", kazao je Stojnić.

On nije mogao precizirati koliko je uložio u izgradnju poslovnog centra i nabavku opreme, navodeći da je finansiranje u završnoj fazi. Pored usluga servisa, u novom objektu biće i salon novih "Škodinih" automobila čiji je "Auto-Max" ovlašteni distributer i serviser. Pavić je rekao da je veoma zadovoljan onim što je vidio u novom auto-centru.

"Za nas kao lokalnu zajednicu posebno je značajno da je riječ o modernom i funkcionalnom uslužnom, ali i budućem proizvodnom pogonu. Posebno ohrabruje činjenica da će ovaj savremeni centar uskoro otvoriti svoja vrata i zaposliti nove radnike", kazao je Pavić i dodao da podržava sve zdrave projekte koji se sprovode u Prijedoru.

Stojnić je rekao da je cilj da postanu vlasnici najvišeg evropskog standarda kvaliteta ISO 9001/2008.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije