Općina Stari Grad planira graditi poslovni objekat umjesto ceker pijace kod "Markala": Vrijednost projekta oko 3 mil. KM

23.10.2009. 12:42 / Izvor: Nezavisne novine
Općina Stari Grad planira graditi poslovni objekat umjesto ceker pijace kod 'Markala': Vrijednost projekta oko 3 mil. KM

Općina Stari Grad planira na mjestu takozvane ceker pijace kod "Markala" sagraditi savremeni poslovni objekat.

Iako je početak ovog mjeseca prvobitno spominjan kao mogući rok za početak radova, zbog problema u vezi s poništenjem tendera za izbor izvedbenog projekta datum početka radova nije moguće precizirati.

Trenutno se na ovom prostoru, smještenom između ulica Mula Mustafe Bašeskije i Dženetića čikme, nalaze brojni montažni objekti privremenog karaktera u kojima su smještene male trgovine.

Planirano je da svi korisnici, odnosno oni koji su redovno izmirivali svoje finansijske i komunalne obaveze porema općini, dobiju prostore u novom objektu.

Kako su rekli u općini Stari Grad, samo dva korisnika na ovoj pijaci, "Sarajevska pivara" i "Opresa", redovno izmiruju svoje obaveze.

"Mi smo ostalima ostavili mogućnost da izmire svoje obaveze koje imaju prema općini, ili bar jedan dio njih, i tako pokažu spremnost i želju na suradnju, tako da bismo i za njih mogli osigurati poslovne prostore unutar novog objekta. Svjesni smo da ostaje problem šta s tim ljudima dok traju radovi, ali jednostavno vlasnici štandova i trgovina biće prisiljeni da se strpe dok radovi ne budu završeni", kazali su u općini.

Planirano je da poslovni objekat ima 2.000 kvadrata, suteren, međuetažu, prizemlje, dvije etaže i potkrovlje.

Investitor ovog projekta u cjelosti bi bila općina Stari Grad, a gradiće se sredstvima prikupljenim od prodaje poslovnih prostora.

Ta se sredstva već uplaćuju na poseban računa na kome već ima oko 1.600.000 KM. Procjenjuje se da je vrijednost ovog projekta između 2,5 miliona i tri miliona maraka, a rok trajanja gradnje zavisiće od prikupljenih sredstava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije