Nema kupaca Planinskog dobra 'Nevesinje'

Investicije / IMOVINA U STEČAJU

Nema kupaca Planinskog dobra "Nevesinje"

Na prodaju je ponuđena imovina čija je ukupna vrijednost oko tri miliona KM, od čega su nekretnine procijenjene na više od 2,5 miliona KM.

25.04.2017. 08:20 Izvor: / SRNA

Za nekretnine Planinskog dobra "Nevesinje" ni na današnjoj, šestoj licitaciji, nije bilo zainteresovanih lica, potvrdio je Srni stečajni upravnik Borko Šupeta.

Šupeta je rekao da je na licitaciji u Nevesinju prodat samo dio pokretne imovine, traktori, prikolice i slično.

Na prodaju je ponuđena imovina čija je ukupna vrijednost oko tri miliona KM, od čega su nekretnine procijenjene na više od 2,5 miliona KM, a pokretna imovina i inventar na oko 450.000 KM.

Za koliko novca će na sljedećoj licitaciji biti ponuđeno Planinsko dobro odlučiće Odbor povjerilaca, kao i kada će biti zakazana nova prodaja.

Okružni privredni sud u Trebinju donio je krajem 2015. godine rješenje kojim se otvara stečajni postupak u Društvu za proizvodnju i promet Planinsko dobro "Nevesinje" jer je poslovalo sa gubitkom i nije bilo u stanju da izmiruje obaveze.

Nekretnine, između ostalog, obuhvataju farmu Sopilja - zemljište, četiri štale, dvije mljekare, upravnu zgradu, skladište stočne hrane, dvije crpne stanice, farmu Pomakovci - tri štale sa zemljištem, štalu i objekat za mužu krava Kovačica, te klaonicu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije