Neophodno okončavanje radova na sanacija tunela Čaklovići

22.10.2021. 11:48 / Izvor: Akta.ba
Tunel Čakalovići

Foto: Dnevni Avaz

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona zatražilo je od JP "Ceste Federacije BiH" što hitnije okončavanje radova na rekonstrukciji i sanaciji tunela Čaklovići.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona zatražilo je od JP "Ceste Federacije BiH" što hitnije okončavanje radova na rekonstrukciji i sanaciji tunela Čaklovići na magistralnom putu M-4, dionica Simin Han 1 – Donje Caparde.

Vremensko probijanje rokova na rekonstrukciji i sanaciji tunela Čaklovići ima negativan uticaj kako na normalno odvijanje životnih aktivnosti građana Tuzlanskog kantona, tako i na privredna društva i kompletnu privredu koja koristi ovu magistralnu cestu, stoji u dokumentu upućenom JP "Ceste Federacije BiH" kao investitoru radova.

Uzimajući u obzir značaj ove magistralne ceste za stanovnike i privredu Tuzlanskog kantona, istaknuto je, te da saobraćajnica predstavlja istočni ulaz u grad Tuzlu, iz resornog Ministarstva traže da se što hitnije okončaju radovi, jer su već sada vremenski rokovi za završetak radova značajno probijeni.

"Radovi na rekonstrukciji i sanaciji tunela Čaklovići (T4-012-1) dionica Simin Han 1 - Donje Caparde, km 2+775, grad Tuzla,  koji se vrše u okviru Projekta sanacije šteta nakon poplava i modernizacije cesta u Federacije Bosne i Hercegovine započeti su 29.03.2021. godine sa prvobitnim rokom za završetak radova do 15.09.2021. godine. Rješenjem Federalnog ministarstva prometa i komunikacija data je saglasnost izvođaču radova "Hering" d.d. Široki Brijeg za izmjenu režima prometa na magistralnoj cesti M-4 Simin Han 1 – Donje Caparde (tunel Čaklovići) za vrijeme izvođenja radova u odobrenom periodu", navodi se u saopćenju.

 

         

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije