Neovisna revizorska kuća sačinit će izvještaj o stanju kapitala Feroelektra

09.01.2015. 08:36 / Izvor: Vlada FBiH
Neovisna revizorska kuća sačinit će izvještaj o stanju kapitala Feroelektra

Agencija za privatizaciju u FBiH zadužena je da podnese zahtjev Registru vrijednosnih papira u Federaciji BiH koji će izvršiti prijenos vlasništva 886.952 dionica "Feroelektra" sa "Stanić-Investa" d.o.o. Kreševo na Federaciju BiH

Vlada FBiH usvojila je danas Informaciju Federalnog ministarstva trgovine o privrednom društvu "Feroelektro" d.d. Sarajevo i zadužila ovo ministarstvo da joj predloži dopunu odluke o dopuni Odluke o utvrđivanju liste privrednih društava u kojima ovlaštenja po osnovu učešća državnog kapitala vrše organi Federacije BiH, i da se na ovu listu uvrsti "Feroelektro".

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i "Feroelektro" su zaduženi da angažuju neovisnu revizorsku kuću koja će sačiniti revizorski izvještaj o poslovanju ovog privrednog društva za period od zaključenja ugovora o kupoprodaji državnog kapitala do 31. decembra 2014. godine.

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH zadužena je da podnese zahtjev Registru vrijednosnih papira u Federaciji BiH koji će izvršiti prijenos vlasništva 886.952 dionica "Feroelektra" sa "Stanić-Investa" d.o.o. Kreševo na Federaciju BiH i uputi prijedlog registru Općinskog suda u Sarajevu da u matični registarski uložak upiše vlasništvo na 60,66397 posto od ukupnog temeljnog kapitala "Feroelektra" u korist Federacije BiH.

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH angažirat će neovisnu revizorsku kuću koja će sačiniti revizorski izvještaj o stanju kapitala u "Feroelektru" za period od zaključenja ugovora o kupoprodaji do 31.12.2014. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije