Investicije / PROJEKTI

Nevesinje dobija poslovnu zonu od 8,5 hektara za buduće investitore

14.02.2018. 08:01 / Izvor: Akta.ba

Bivši kompleks Drvne industrije Velež-Botin u Nevesinju uskoro postaje poslovna zona. Ovo je predviđeno Regulacionim planom Botin koji bi trebalo da bude usvojen do kraja septembra 2017. godine, potvrdio je samostalni stručni saradnik za prostorno planiranje i ekologiju Opštine Nevesinje Miljan Đurasović

Kako je istakao, nekadašnja drvna industrija, koja se nalazi na samo kilometar od grada, otišla je pod stečaj i poslije nekoliko neuspješnih privatizacija, prodata je investitorima.

"Oni sada žele da prodaju objekte i građevinsko zemljište drugim investitorima. Kako bi se to sprovelo u djelo i izvršila parcelacija, jer se fabrika trenutno nalazi na jednoj parceli, predviđeno je usvajanje ovog plana kojim će se kompleks podijeliti na veći broj manjih parcela i koji će u budućnosti funkcionisati kao jedinstvena privredna zona. Ukupna površina kompleksa iznosi 8,5 ha", ističe Đurasović.S obzirom na to da već postoje zainteresovani investitori za pojedine objekte unutar kompleksa, dodaje Đurasović, realizacija plana će krenuti odmah nakon usvajanja.

"Kompleks bivše fabrike bio je opremljen kompletnom infrastrukturom, ali s obzirom na to da je planom predviđeno formiranje većeg broja nezavisnih proizvodnih i poslovnih pogona, postoji potreba za povećanjem kapaciteta postojeće infrastrukture kao i za izgradnju novih saobraćajnica unutar zone", kaže Đurasović.

Dodaje da Opština Nevesinje ne može da pruži pogodnosti za buduće investitore prilikom kupovine zemljišta jer se radi o zemljištu u privatnom vlasništvu.

Saznajemo da je Regulacionim planom Botin predviđena i izgradnja stambenih i stambeno-poslovnih objekata u jednom dijelu kompleksa.

PODIJELI:

TAGOVI:

Nevesinje

poslovna zona

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije