Investicije / PROJEKTI

Nevesinje dobija trgovinski centar u kompleksu bivše kasarne

16.08.2018. 13:18 / Izvor: Akta.ba

Prvi objekti već niču u kompleksu nekadašnje kasarne Nevesinjska puška u Nevesinju, nakon što su prošle godine usvojene izmjene Regulacionog plana Vojni logor.

Iz Opštine Nevesinje je potvrđeno da je u toku gradnja trgovinskog centra Market 99, koji če imati površinu od 500 m2 plus magacinski i ostali kapaciteti. Cjelokupna površina parcele na kojoj se gradi hipermarket je 3.000 m2, s tim što će dio površine zauzimati i vanjsko uređenje, bašta i kafe bar, igraonica… Opština već radi i na pristupnoj saobraćajnici ka ovom objektu.

Takođe, zajedno sa jednom građevinskom firmom, u kombinaciji javno-privatnog partnerstva, grade se stanovi za pripadnike Oružanih snaga BiH. Za tu namjenu opština je dala zemljište u svom vlasništvu.

Ovo su prvi objekti koji niču na ovom kompleksu, a u planu je i gradnja sportskih terena i industrijskih pogona.

Infrastrukturni radovi

Ovo ljeto je u Nevesinju građevinski vrlo intenzivno, jer su aktuelni radovi na nekoliko lokacija. Gradi se kružni tok na ulasku u grad, iz pravca Mostara, u toku je druga faza rekonstrukcije sportske dvorane, a početkom oktobra bi trebalo da bude gotova sanacija Doma kulture.

Osim toga, Opština Nevesinje je raspisala tender za rekonstrukciju 14 ulica u užem i širem gradskom području.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije