al
Neviđeni uvid: EBRD predstavio Koridor 5C u videu od 360 stepeni

Investicije / PROJEKTI

Neviđeni uvid: EBRD predstavio Koridor 5C u videu od 360 stepeni

17.05.2019. 08:38 / Izvor: Akta.ba

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) predstavila je na svom zvaničnom YouTube kanalu Koridor Vc kroz videoprilog od 360 stepeni u 5K rezoluciji. U videu je prikazan završeni dio autoputa A1 na Koridoru 5C, kao i značaj ove moderne saobraćajnice za BiH, ali i region u cijelosti.

Interaktivni video je zasad neviđen uvid u pojedinosti autoputa A1, u kojem su kroz spektakularne prizore predstavljene pojedinosti izgradnje ovog dijela autoputa.

Novinar EBRD-a kreće od Zeničke zaobilaznice, odnosno jednog od visokih vijadukata koji će nositi jedan od najzahtjevnijih dijelova autoputa. 

"Do sada ga prati 28 tunela i 108 mostova, a u narednim godinama bit će ih izgrađeno još. Put za more iz Sarajeva, koji danas traje 3,5 sata, iznosit će svega dva sata jednom kada se cesta završi", kaže vodič prezentacije.

U videoprilogu od 360 stepeni vidi se impozantna visina vijadukta zbog čega je ova cesta okarakterisana kao najveći infrastrukturni projekt u historiji ove zemlje.

"Koridor bit trebao povezati region koji neke zaista nevjerovatne prizore prirode, sa ostatakom Europe. Prvih 100 kilometara napravilo je 500 radnika, a mnogo će ih još pomoći da se završi", govori se u videu.

Ovaj Koridor promijenit će živote ljudi kada se u potpunosti izgradi, a trebao bi biti završen krajem naredne decenije i postat će kičma ekonomije Bosne i Hercegovine.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije