Nevistić Commerce završava svadbeni salon u Tomislavgradu

17.04.2013. 09:53 / Izvor: eKapija.ba
Nevistić Commerce završava svadbeni salon u Tomislavgradu

Iako je protekla godina bila krizna, firma Nevistić Commerce iz Tomislavgrada tokom 2012. godine počela je sa realizacijom većih investicija, koje nastavlja i u ovoj godini.

Iako je protekla godina bila krizna, tvrtka Nevistić Commerce iz Tomislavgrada je tokom 2012. godine počela sa realizacijom većih investicija, koje nastavlja i u tekućoj godini.

Kako je za eKapija.ba potvrdila Vesna Ćurković, direktorica tvrtke, trenutno su angažovani na izgradnji svadbenog salona u Tomislavgradu koji bi uskoro trebao početi sa radom.  Svadbeni salon je kapaciteta od 600-1000 ljudi, a krajem maja očekuju i prve svatove.

Pored izgradnje svadbenog salona, kompanija Nevistić Commerc je ušla u još jednu investiciju. Naime, u Tomislavgradu su kupili Stari hotel i trenutno rade na njegovoj rekonstrukciji.

"Još uvijek nije određeno koja će biti njegova namjena i u kojem će smjeru ići ta priča", otkriva ona.

Inače, područje djelovanja Nevistić commerc d.o.o. je vrlo široko. Još od 1970-ih vlasnik firme Nikola Nevistić-Bili se bavio niskogradnjom i prijevozom građevinskog materijala. Početkom 90-tih rat je zaustavio te djelatnosti, pa je ponovno 1995. godine akivirana firma Nevistic commerce d.o.o koja se nastavlja paviti istom djelatnošću. Danas firma Nevistic commerce d.o.o ima oko 50 modernih voznih jedinica te radi domaći i međunarodni prijevoz. Tvrtka ima i vlastitu fabriku za proizvodnju armaturnih mreža otvorenu 2010. godine.

Također, pored visokogradnje i niskogradnje, djelatnost tvrtke je maloprodaja i veleprodaja građevinskog materijala. Uz prodaju građevinskog materijala tvrtka ulaže i unapređuje ostale usluge, tako da danas uz poslovnu zgradu te proizvodima renomiranih građevinskih tvrtki, raspolaže lakim i teškim dostavnim vozilima, te strojevima za što lakši prijevoz i dostavu robe na gradilišta.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije