Niskogradnja gradi obilaznicu oko gradilišta kružnog toka kod "Delte"

20.11.2018. 08:16 / Izvor: Akta.ba
Niskogradnja gradi obilaznicu oko gradilišta kružnog toka kod 'Delte'

Do naredne sedmice trebala bi biti završena izgradnja privremene obilaznice uz Istočni tranzit.

Do naredne sedmice trebala bi biti završena izgradnja privremene obilaznice uz Istočni tranzit, u neposrednoj blizini gradilišta tržnog centra „Delta planet“ u Banja Luci, pošto će ova dionica biti zatvorena zbog izgradnje novog kružne raskrsnice.

Izvođač radova – laktaška "Niskogradnja“ već je dobilo odgovarajuće dozvole od Ministarstva saobraćaja i veza i Odjeljenja za saobraćaj i puteve Gradske uprave radi obustave saobraćaja tokom radova koji bi, prema ugovoru između Puteva RS i "Niskogradnje“, trebalo da budu završeni do 9. marta iduće  godine.

"Postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije koja će definisati izmijenjeni režim odvijanja saobraćaja i zaštitne ograde, te odgovarajućih tabli upozorenja mora se omogućiti da se pješaci i vozila kreću bezbjedno na ovoj dionici", ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve Grada Banja Luke.

Obilaznica, čija je gradnja u toku, biće široka 10 i dugačka 265 metara. Njom će biti omogućen dvosmjerni saobraćaj sa po jednom saobraćajnom trakom za svaki smjer vožnje. Između ovih traka biće postavljene uspravne table zabrane kako bi se i fizički razdvojili suprotni smjerovi kretanja vozila.

"Bez obzira na to što će biti omogućeno odvijanje saobraćaja na ovom pravcu, apelujemo na vozače da koriste druge saobraćajnice u gradu kao i javni gradski prevoz jer je za očekivati stvaranje gužvi za vrijeme izvođenja radova", naglašavaju u Odjeljenju za saobraćaj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije