Niža prodajna cijena: Odmaralište u Neumu ponovo na prodaji

05.12.2018. 08:35 / Izvor: Akta.ba
Niža prodajna cijena: Odmaralište u Neumu ponovo na prodaji

Nakon što je u julu ove godine propala prodaja hotela u Neumu, Agencija za privatizaciju FBiH je ponovo objavila poziv za prodaju imovine metodom neposredne pogodbe.

Nakon što je u julu ove godine propala prodaja hotela u Neumu, Agencija za privatizaciju FBiH je ponovo objavila poziv za prodaju imovine metodom neposredne pogodbe koja se nalazi u vlasništvu "JP BH Pošta" d.o.o. Sarajevo.

Početna cijena je 1.859.340,00 KM i niža je u odnosu na raniju kada je iznosila 2.044.575 KM.

Kako je navedeno u pozivu predmet prodaje su nekretnine – "Odmaralište Neum" u vlasništvu "JP BH POŠTA" d.o.o. Sarajevo sa pripadajućim zemljišnim parcelama, koje se nalaze u KO SP GRADAC, zk. ul. 1730, kč. 2153/2 u naravi kuća i dvorište (hotel), površine 565 m² i zk. ul. 1728, kč. 2153/5 u naravi Ribarska kuća i dvorište, površine 340 m2.

Također, u pozivu napominu da se na Općinskom sudu u Mostaru vodi se postupak po tužbi JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar protiv "JP BH POŠTA" d.o.o. Sarajevo i BH TELECOM d.d. Sarajevo radi poništenja Aneksa VII Ugovora o diobi nekretnina zaključenog između "JP BH POŠTA" d.o.o. Sarajevo i BH TELECOM d.d. Sarajevo.

Prodavac garantuje kupcu da predmetni spor ne predstavlja pravnu smetnju za prijenos prava vlasništva na predmetu prodaje.

Uvid u dokumentaciju, odnosno pregled predmeta prodaje, može se obaviti u periodu od 6. do 20. decembra, dok će se direktni razgovori s ponuđačima održat u prostorijama Agencije za privatizaciju 27. decembra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije