Investicije / PROJEKTI

Njemačka spremna uložiti 10 miliona eura za projekt tretmana otpadnih voda

24.04.2018. 09:03 / Izvor: SRNA

Pomoćnik ministra finansija, Milorad Đurđević, razgovarao je jučer sa delegacijom Njemačke razvojne banke (KfW), predvođenom šefom Odjela za projekte komunalne infrastrukture u jugoistočnoj Evropi, Kirkom Mildnerom, o saradnji i budućim zajedničkim projektima.

Delegacija Njemačke razvojne banke posebno je iskazala interes za potencijalnu implementaciju projekta tretmana otpadnih voda i revitalizaciju vodovodne infrastrukture na području opštine Gradiška, u koji su, u saradnji sa švajcarskim Državnim sekretarijatom za ekonomske poslove (SECO), spremni uložiti oko 10 miliona eura grant sredstava.

​"Ministarstvo finansija Republike Srpske izražava zahvalnost Razvojnoj banci Njemačke i švajcarskom Državnom sekretarijatu za ekonomske poslove (SECO) na angažmanu u Republici Srpskoj, kao i iskazanoj volji i spremnošću za ulaganje u Republiku Srpsku", rekao je pomoćnik ministra finansija, istakavši da će Ministarstvo finansija biti maksimalno angažovano na pripremi i obezbjeđivanju granta za realizaciju ovog projekta. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije