Njemačka spremna uložiti 10 miliona eura za projekt tretmana otpadnih voda

24.04.2018. 09:03 / Izvor: SRNA
Njemačka spremna uložiti 10 miliona eura za projekt tretmana otpadnih voda

Delegacija Njemačke razvojne banke posebno je iskazala interes za potencijalnu implementaciju projekta tretmana otpadnih voda.

Pomoćnik ministra finansija, Milorad Đurđević, razgovarao je jučer sa delegacijom Njemačke razvojne banke (KfW), predvođenom šefom Odjela za projekte komunalne infrastrukture u jugoistočnoj Evropi, Kirkom Mildnerom, o saradnji i budućim zajedničkim projektima.

Delegacija Njemačke razvojne banke posebno je iskazala interes za potencijalnu implementaciju projekta tretmana otpadnih voda i revitalizaciju vodovodne infrastrukture na području opštine Gradiška, u koji su, u saradnji sa švajcarskim Državnim sekretarijatom za ekonomske poslove (SECO), spremni uložiti oko 10 miliona eura grant sredstava.

​"Ministarstvo finansija Republike Srpske izražava zahvalnost Razvojnoj banci Njemačke i švajcarskom Državnom sekretarijatu za ekonomske poslove (SECO) na angažmanu u Republici Srpskoj, kao i iskazanoj volji i spremnošću za ulaganje u Republiku Srpsku", rekao je pomoćnik ministra finansija, istakavši da će Ministarstvo finansija biti maksimalno angažovano na pripremi i obezbjeđivanju granta za realizaciju ovog projekta. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije