Nova infrastrukturna ulaganja u agroindustrijsku zonu Nova Topola

20.04.2019. 09:05 / Izvor: Akta.ba
Nova infrastrukturna ulaganja u agroindustrijsku zonu Nova Topola

U prostorijama Gradske uprave Gradiška jučer su potpisana dva ugovora o izvođenju infrastrukturnih radova u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola

U prostorijama Gradske uprave Gradiška jučer su potpisana dva ugovora o izvođenju infrastrukturnih radova u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola, čija je ukupna vrijednost oko 6,7 miliona KM.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da se prvi ugovor, čiji su potpisnici UNDP BiH i "Hidro-kop" d.o.o. Banja Luka, odnosi na izgradnju infrastukture za odvođenje oborinskih voda, za koji je UNDP donirao 614.000 KM, a Gradiška izdvojila 463.000 KM.

On je dodao da je drugi projekat, za koji je Grad potpisao ugovor sa “Hidro-kopom”, dogradnja kanalizacione mreže i saobraćajnica u Agroindustrijskoj zoni.

"Vrijednost radova u okviru drugog projekta je oko 5.500.000 KM, a u prvoj fazi, koja će biti realizovana u toku ove godine, planirana je realizacija radova vrijednosti oko 2.650.000 KM", naveo je Adžić.

Gradonačelnik je izrazio uvjerenje da će biti još dosta zainteresovanih investitora za ulaganja u izgradnju pogona u Agroindustrijskoj zoni, što će obezbijediti uslove za otvaranje novih radnih mjesta. Gradonačelnik je dodao da će sav prihod ostvaren po osnovu prodaje zemljišta u toj zoni biti investiran u njeno dalje infrastrukturno opremanje.

Direktor preduzeća "Hidro-kop" d.o.o. Banja Luka Radislav Babić precizirao je da je rok za izgradnju infrastrukture za odvođenje oborinskih voda šest mjeseci, a za drugi projekat dvije godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije