Nova investicija Centrotrans Eurolinesa u KS preko milion KM

26.10.2015. 13:13 / Izvor: Akta.ba
Nova investicija Centrotrans Eurolinesa u KS preko milion KM
OTVORI GALERIJU

Kompanija Centrotrans Eurolinesa je za kupovinu šest zglobnih autobusa i jednog minibusa prilagođenog za prijevoz invalidnih osoba putnicima uložila preko miliona KM.

Kompanija Centrotrans Eurolines je za kupovinu šest zglobnih autobusa i jednog minibusa prilagođenog za prijevoz invalidnih osoba putnicima uložila preko milion KM.

Uvođenjem u promet novih vozila u gradski prijevoz u KS olakšat će se prijevoz putnika a samim tim i smanjiti gužve, navedeno je na današnjoj promociji ovih autobusa koja je održana u bazi ove kompanije u Sarajevu.

"Nova vozila će doprinjeti ugodnijem prijevozu naših putnika", rekao je Emir Lihić vozač Centrotrans Eurolinesa prilikom predstavljanja novih autobusa.

Ova kompanija planira uvesti i nove linije. Trenutno je podnesen zahtjev za registraciju linije Bušća, a nedavno su dobili i odobrenje za liniju Turkušići koja je sad u funkciji. "Postupamo po registraciji Ministrstva saobraćaja KS. Na osnovu zahtjeva i velikog broja peticija građana uvodimo nove linije", dodala je Aida Smajić, zadužena za odnose s javnošću Centrotrans Eurolinesa.

Kada je riječ o uvođenju elektronske naplati karata koje je najavilo Ministarstvo saobraćaja KS Smajić kaže: "Kao drugi ravnopravni prijevoznik u gradskom javnom prijevozu nadamo se da ćemo biti uključeni u sistem elektronske naplate karata na zajedničkim linijama. Cijenu karata tada će diktirati jedinstveni sistem naplate prema kojem će se i Centrotrans prilagoditi.“

Navela je također da je učešće Centrotransa u pogledu broja linija u javnom autobuskom prijevozu oko 51%.

Na realizaciji prijevoza na području KS zaposlen je 151 radnik. U ovaj broj nisu uračunate federalne linije koje također imaju stanice-stajališta na području Kantona Sarajevo, istaknuto je danas. 

Svi novonabavljeni autobusi opremljeni su platformom za invalidne osobe, video nadzorom i klima uređajima, nova vozila sobraćat će na liniji Dobrinja – Vijećnica. Zglobni autobusi su kapaciteta 150 putničkih mjesta od čega je 51 sjedeće mjesto. Navedeno je također da Centrotrans Eurolines nastavlja sa kontinuiranim investicijama u kvalitetan vozni park. 

"Na osnovu pokazatelja jasno je da Centrotrans Eurolines kadrovski i pozicionalno predstavlja važan faktor u javnom gradskom prijevozu putnika. Posebno je važno istaknuti da je u pogledu kvaliteta prijevoza, Centrotrans Eurolines dostigao zavidan nivo koji se očekuje da bude standard u savremenim urbanim sredinama",  kazala je Smajić.

Podsjetimo, kompanija Centrotrans Eurolines u Kantonu Sarajevo  saobraća na 48 linija sa 88 autobusa. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije