Nova radna mjesta: U Tešnju pri kraju investicija od 9,5 miliona KM

29.09.2020. 10:01 / Izvor: Akta.ba
Nova radna mjesta: U Tešnju pri kraju investicija od 9,5 miliona KM
OTVORI GALERIJU

Posljednji podaci Poreske uprave FBiH govore da u Tešnju ima cca 13.400 radnih mjesta.

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić posjetio je jučer sa premijerom ZDK i Ministrom obrazovanja kompaniju Mann+Hummel BA, dio njemačkog koncerna Mann Hummel. Dočekali su ih direktor Mahmut Galijašević i Amir Kurtić, vođa investicijskog projekta.

"Bilo je mnogo razloga za posjetu, a prvi je nova investicija u Logistički centar vrijedna cca 9,5 miliona KM koji je vjerovatno jedan od najsavremenijih u BiH", napisao je Huskić na svom facebook profilu.

Također, jedan od razloga je i rast broja zaposlenih u ovoj kompaniji i u vremenu pandemije i rekordan broj zaposlenih od kako firma u Tešnju posluje, cca 700 uposlenih, te novi implementirani standard ISO 45001:2018.

"Činjenica da njemačka grupacija dalje reinvestira i pojačava svoje poslovanje u Tešnju unosi optimizam, a posebno raduje spoznaja da se to postiže sa „domaćim“ menadžmentom, znanjem i sposobnostima. Iz Mann+Hummela BA su nam najavili skori završetak investicije, pa i povećanje broja radnih mjesta. Iskrene čestitke menadžmentu i svim uposlenim", poručio je načelnik Tešnja.

Dodaje kako su se uvjerili da Tešanj ima ozbiljne poslovne subjekte koji su se prilagodili novim okolnostima poslovanja (COVID). Postižu se svjetski standardi vrijedni poštovanja koji ukazuju da se rast i razvoj moraju nastaviti.

Inače, posljednji podaci Poreske uprave FBiH (18.9.2020.) govore da u Tešnju ima cca 13.400 radnih mjesta, i ukazuju na vitalnost proizvodnog sektora i prilično uspješno nošenje sa ekonomskom krizom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije