Investicije / URBANIZAM

Nova saobraćajna signalizacija u ulici Azize Šaćirbegović

09.08.2021. 12:37 / Izvor: Akta.ba

Novih 15 znakova vertikalne i kompletna horizontalna saobraćajna signalizacija postavljena je u ulici Azize Šaćirbegović. Poseban problem u toj ulici predstavljao je i veliki broj nepropisno parkiranih vozila, odnosno parkiranje po trotoaru.

Predloženim rješenjem  i projektom koji je dobio saglasnost nadležnog ministarstva omogućeno je nesmetano kretanje pješaka, što do sada nije bio slučaj. Osim zamjene oštećene i postavljanja nove signalizacije, izvršena je i izmjena režima saobraćaja sa formiranjem parking prostora u jednoj saobraćajnoj traci.

S ciljem da se  smanji brzina kretanja motornih vozila i vodeći računa o sigurnosti djece u blizini Šarenog parka u MZ „Trg Heroja“ izgrađena su dva objekta za smirivanje saobraćaja i uzdignuta ploha sa obilježenim pješačkim prijelazom.

Kako bi se postigao veći stepen bezbjednosti u planu je postavljanje saobraćajnih ogledala, kao i  nastavak obilježavanja horizontalnom saobraćajnom signalizacijom u Novom Sarajevu .

Radovi će se izvoditi sve dok vremenske prilike to omogućavaju.  Izvođač radova je SACOM d.o.o. Ilijaš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije