Nova saobraćajnica prema poslovnoj zoni Telalovo Polje

Investicije / PROJEKTI

Nova saobraćajnica prema poslovnoj zoni Telalovo Polje

12.11.2019. 15:05 / Izvor: Akta.ba

Završeno je asfaltiranje oko kilometar saobraćajnice prema poslovnoj zoni donje Telalovo Polje čime je osiguran alternativni pristup industrijsko - poslovnoj zoni Telalovo Polje i omogućeno saobraćajno povezivanje sa industrijskom zonom Rajlovac iz još jednog pravca. Izgradnjom ove saobraćajnice poboljšani su uslovi saobraćajne komunikacije za privredne subjekte koji su duži vremenski period koristili makadamski put, a stvaraju se i preduslovi za razvoj poslovne zone u Telalovom Polju.

U prošloj godini urađena je sanacija i asfaltiranje makadamskog puta s desne strane Miljacke pored auto - pijace u dužini od oko 500 metara. U sklopu tih radova urađen je drenažni sistem, postavljena odbojna ograda i saobraćajna signalizacija.

Asfaltiranje novih oko 400 metara ceste uslijedilo je nakon što su završeni radovi na izgradnji primarnog sistema odvodnje oborinskih voda za područje industrijskih zona Bačići i Telalovo Polje, te dijela naselja Briješće.

Uz navedene radove izvršena je sanacija i asfaltiranje saobraćanice koja prolazi ispod željezničkog mosta, širine oko 5,5 metara, a saobraćajnica je urađena tako da su zadovoljeni uslovi za prolazak teretnih vozila sa prikolicom, poluprikolicom i vozila sa prikolicom. Prije asfalterskih radova, na toj dionici urađeno je izmještanje postojećih elektro-instalacija u vlasništvu JP Elektroprivreda BiH.  

Asfaltiranje ove saobraćajnice nastavak je projekta poboljšanja saobraćajne i komunalne infrastrukture za privredne subjekte u industrijskim zonama Bačići, Rajlovac i Telalovo Polje, kojeg Općina Novi Grad Sarajevo implementira u saradnji sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo. Vrijednost navednih radova iznosi 228.000 KM, a sredstva su osigurana Programom raspodjele finansijskih sredstava za poticaj i razvoj industrijske proizvodnje i sufinansiranje industrijskih zona u općinama Kantona Sarajevo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije