Novi infrastrukturni projekti u Goraždu

21.07.2018. 08:44 / Izvor: Fena
Novi infrastrukturni projekti u Goraždu

Početak realizacije potpisanih projekata očekuje se za mjesec dana.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović i direktor Jedinice za koordinaciju projekata pri federalnom ministarstvu poljoprivrede Halil Omanović, jučer su potpisali ugovore o realizaciji infrastrukturnih projekata, značajnih za grad Goražde.

Riječ je o projektu izgradnje sekundarne vodovodne mreže u naseljima Hubjeri i Kodžaga polje te asfaltiranju putnog pravca u najudaljenijoj goraždanskoj mjesnoj zajednici Orahovice.

"Projekt navodnjavanja odnosno sekundarne mreže koja dovodi vodu do parcela u Kodžaga polju i Hubjerima vrijedan je 140.000 KM, dok će u asfaltiranje putnog pravca u Orahovicama u dužini oko 3,5 km biti uloženo oko 400.000 KM", pojasnio je Omanović.

Gradonačelnik Goražda izjavio je da je želja gradske uprave da povratničkim porodicama u mjesnoj zajednici Orahovice konačno omogući prve metre asfalta.

"Na tom lokalitetu je i naša nekropola stećaka Goršić Polje tako da je kvalitetan put od višestrukog značaja. Uz ljude koji tu žive, svakodnevne su posjete turista iz svih krajeva BiH, Evrope pa i svijeta koji žele obići nekropolu", kazao je Ramović.

Njemu je jučer predata i potvrda o završetku radova na projektu putne infrastrukture od Goražda do naselja Vran potok, vrijednog 399.000 KM.

"Organizacija IFAD zaista ima razumijevanja za naše potrebe i vjerujemo u nastavak naše dobre saradnje i u narednoj godini za koju smo već pripremili projekte", kazao je gradonačelnik Goražda.  

Omanović je dodao da je od sada grad dužan održavati izvedene radove za koji je garantni rok godina dana.

"U tom periodu izvođač radova je dužan ukloniti eventualne uočene nedostatke", istakao je  direktor Jedinice za koordinaciju projekata pri federalnom ministarstvu poljoprivrede.

Početak realizacije potpisanih projekata očekuje se za mjesec dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije