Investicije / BANKARSTVO

Novi objekt Centralne banke u Banjoj Luci

Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić je rekao da je objekt izgrađen po visokim evropskim standardima, te ima oko 6.500 metara kvadratnih korisne površine.

12.09.2014. 15:06 / Izvor: Fena

 

Glavna banka Republike Srpske Centralne banke Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci posluje u novoizgrađenom objektu u centru tog grada.

Objekt je izgrađen u okviru ukupnih planova Centralne banke BiH da osigura adekvatne uvjete za rad.

Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić je rekao da je objekt izgrađen po visokim evropskim standardima, te ima oko 6.500 metara kvadratnih korisne površine.

Naglasio je da je sve urađeno transparentno, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Ovaj objekt danas su posjetili entitetski predsjednik i premijerka, Milorad Dodik i Željka Cvijanović, zajedno sa članom Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem.

Dodik je kazao da je Centralna banka BiH osigurala funkcioniranje monetarnog sistema koji je bio stabilan i otporan na globalnu finansijsku krizu.

"Mnogima je izgledalo da će to biti problem. Kod nas nije bilo dramatičnih padova poslovnih banaka, nije bilo dramatičnih monetarnih i fiskalnih problema", dodao je on.

Izgradnjom novog objekta Centralne banke Banja Luka je, kako je naveo, dobila jednu od urbanistički najljepših zgrada u gradu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije