Novi sadržaji na Igmanu će sačekati

Investicije / PROJEKTI

Novi sadržaji na Igmanu će sačekati

20.05.2019. 08:34 / Izvor: Oslobođenje

U KJP ZOI ‘84 zadovoljni su proteklom zimskom sezonom. Nevres Alispahić, direktor firme, naglašava da je najvažnije da se na olimpijske ljepotice Igman i Bjelašnicu vraća sve veći broj posjetilaca.

Veći prihodi

"Sretni smo što se posjetioci vraćaju i što su zadovoljni uslugom. Na početku sezone imali smo problema sa stazama, ali ostatak sezone je bio jako dobar. Prihodi su veći za 580.000 KM u odnosu na prethodnu godinu. Samo na šesterosjedu na Babinom dolu je ostvareno 230.000 vožnji", priča Alispahić.

I EYOF je donio mnoge pozitivne stvari na planine, veliki broj posjetilaca, interesovanje javnosti što bi svoje efekte trebalo pokazati tek u narednim godinama.

"Ove godine najveću pažnju je izazvala organizacija manifestacije Dočekajmo jutro zajedno – Sabah Ski 2019! Organizovana je tri puta i svaki put je okupila preko 200 učesnika. S dočekom jutra na vrhu Bjelašnice zatvorili smo ovu sezonu", dodao je Alispahić.

Za realizaciju plana proljeće-ljeto na Igmanu i Bjelašnici bilo je potrebno oko tri miliona KM, međutim, Vlada KS-a je smanjila sredstva na 100.000 KM.

Plan

"Krajem prošle godine imali smo spreman plan kako da produžimo sezonu na planinama. S obzirom na umanjenje sredstava, najveći dio planiranog nećemo moći realizovati. Pokušavamo nešto iz osnovnih sredstava i sponzorskim ugovorima, ali najvažniji, odnosno najveći projekti će malo sačekati. Planirali smo na Malom polju instalirati zip Line, nove staze, rekonstrukciju dijela objekta kako bi se izgradili i smještajni kapaciteti i igraonice. Na Velikom polju smo planirali proširiti trim-staze na 3,5 metara, izgraditi adrenalin-parkove, vještačko jezero koje bi ljeti služilo u rekreativne svrhe, a zimi za osnježavanje. Bilo je u planu i da u Babinom dolu četverosjed kompletno zatvorimo kako bi se mogao koristiti, tokom cijele godine. Zatim je bilo u planu da se počne projektovanje treće akumulacije za proširivanje sistema osnježavanja, zabavni vodeni park, uređenje staza i šetnica. Međutim, većina planiranih aktivnosti će čekati rebalans budžeta, odnosno sredinu godine", rekao je Alispahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije