Novi sadržaji u banjsko lječilišnom kompleksu Sanska Ilidža

23.05.2013. 09:37 / Izvor: eKapija.ba
Novi sadržaji u banjsko lječilišnom kompleksu Sanska Ilidža

Izgrađeni su novi smještajni kapaciteti, ukupno trideset soba i tri apartmana. u planu je i izgradnja dva otvorena i jednog zatvorenog bazena, restorana, fitnes sale, prostora za fizioterapiju, saune te dodatnih smještajnih kapaciteta.

Sanska IlidžaGrađani Sanskog Mosta i šire mogu već sada koristiti usluge banjsko lječilišnog kompleksa "Sanska Ilidža".

Direktor ove firme, Mirnes Burnić,  kaže kako su vanjski te unutrašnji bazeni u upotrebi i za njih je, kako je istakao, ovogodišnja turistička sezona već otpočela. On je potvrdio kako je u toku proteklih dvanaest mjeseci realizovana prva faza izgradnje budućeg reprezentativnog banjsko lječilišnog kompleksa. Cijeli prostor je uljepšan i oplemenjen te je izgrađen niz novih sadržaja, a prostor oko vanjskog bazena je proširen.

Također, izgrađeni su novi smještajni kapaciteti, ukupno trideset soba i tri apartmana. Ove godine za izdavanje je opremljeno ukupno sedam soba koje će biti na usluzi gostima. Burnić je potvrdio je kako će se radovi izvoditi u nekoliko faza, te da komplikovane administraivne procedure oko izdavanja urbanističkih i građevinskih dozvole koče dinamiku cjelokupnog projekta.

Prema zamislima, projekat bi trebao biti završen do sredine ili do kraja 2014. godine, a za to vrijeme u kompleks će biti uloženo oko pet miliona maraka. U planu je izgradnja dva otvorena i jednog zatvorenog bazena, restorana, fitnes sale, prostora za fizioterapiju, saune te dodatnih smještajnih kapaciteta, kazao je Burnić.

Banja Ilidža poznato je lječilište sa termalnom vodom, kojeg je prije tri godine privatizirao biznismen Aziz Mujdžić, koji skoro četrdeset godina živi i radi u Švedskoj. Ranija istraživanja su pokazala da su obližnja termalna izvorišta, s kojih se ovaj kompleks snabdjeva vodom, bogata sumporom.

Upotreba ove vode, s medicinskog aspekta, veoma je efikasna u liječenju reumatskih oboljenja.  Banjom Sanska Ilidža, prije nego je prešla u privatne ruke, upravljalo je općinska organizacija ratnih vojnih invalida Sanski Most Erving SM, koji nisu uspjeli pronaći održiv koncept poslovanja.

Novi kupac odlučio je da iskoristi potencijale izvorišta ljekovite vode te Sansku Ilidžu pretvori u jednu od prepoznatljivih turističkih destinacija na ovom području.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije