Novi sjaj ilidžanski hotela: Austria i Bosna otvaraju svoja vrata

04.01.2018. 13:33 / Izvor: Akta.ba
Novi sjaj ilidžanski hotela: Austria i Bosna otvaraju svoja vrata

Sarajevo će ubrzo dobiti dva nova hotela. Radi se o hotelima Austria i Bosna koji se nalaze u okviru HBRD "Hoteli Ilidža" .

Sarajevo će ubrzo dobiti dva nova hotela. Radi se o hotelima Austria i Bosna koji se nalaze u okviru HBRD "Hoteli Ilidža" d.d., potvrdio je za Akta.ba Nedžad Babalija, Marketing & Sales department Hotela Ilidža.

Kako navodi Babalija, hoteli Austria i Bosna su prošireni za novih 115 luksuznih smještajnih jedinica i apartmana sa najmodernijim dizajnom, zajedničkom recepcijom za oba hotela, konferencijskom salom kapaciteta do 300 osoba, te dva reprezentativna restorana kapaciteta do 500 mjesta. Hoteli će biti u kategoriji hotela sa 5 zvjezdica.

U okviru hotela će se nalaziti i garaža za 60 mjesta i 30 parking mjesta ispred hotela. Sadržaj hotela će upotpuniti i wellness centar koji će se nalaziti u sklopu Hotel Bosna.

Na otvaranju hotela Babalija  kaže očekuju mnogo zvanica koje stižu kako iz BiH, tako i iz regiona i Europe.

"Uprava Hoteli Ilidža je zadovoljna činjenicom da će ovi hoteli upotpuniti turističku ponudu Ilidže, Sarajeva i Bosne i Hercegovine na način da će budući gosti imati kvalitetnu, jedinstvenu uslugu koju zahtijevaju visoki standardi u kategoriji 5 zvjezdica i da će biti otvorene nove radne pozicije", istaknuo je Babalija, navodeći kako je kompanija Hoteli Ilidža zadovoljna postignutim rezultatima u 2017. godini.

"2018. godini plan je ostvariti novi pomak u unapređenju usluge, broja noćenja i zadovoljstvu klijenata nastavkom saradnje sa sadašnjim i budućim poslovnim partnerima/agencijama i ostati lider u promicanju pozitivnih vrijednosti Bosne i Hercegovine", zaključuje Babalija.

Inače, Hoteli Ilidža su smješteni cca 2 km od aerodroma Sarajevo, cca 8 km od centra Sarajeva, cca 20 km od olimpijskih planina i skijališta, u izuzetnom prirodnom okruženju, nadomak Velike aleje (najpopularnijeg šetališta u Sarajevu) i Vrela Bosne.

U sastavu Hotela Ilidža se nalaze pored navedena dva se nalaze i: Spa Hotel Terme 4*, Zdravstvena ustanova lječilište Banja Terme Ilidža, Congress Center Terme, Hotel Hercegovina deluxe 4*, Hotel Crystal deluxe 4*, Villas & Apartments Oaza  i kamp Oaza, te restoran Labud na Vrelu Bosne.

Spa Hotel "Terme" ima kapacitet od 520 ležaja, Hotel "Hercegovina" 48 ležaja, Hotel "Crystal" 56 ležaja i hotelsko - apartmansko naselje Oaza 240  ležaja.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije