Investicije / PROJEKTI

Novi ugovor za izgradnju kanalizacione mreže u Tešnju vrijedan 4,4 miliona KM

29.06.2018. 12:53 / Izvor: Akta.ba

Općinski načelnik Suad Huskić, nakon provedene procedure javne nabavke potpisao je ugovore za nastavak projekta u 2018. godini - Izgradnje sistema prikupljanja,odvodnje i prečišćavnja otpadnih voda. 

Ove godine planirani su radovi na dionici od Novog Sela do Tešanjke i od Žabljaka do Kraševa, kroz Poslovnu zonu Glinište i dionica od Jelah Polja do Miljanovaca ukupne dužine 12 km i vrijednosti 4,4 miliona maraka. Prethodnih godina (2015., 2016. i 2017.) završena je prva faza od 14 km kanalizacione mreže, ukupne vrijednosti 6,6 miliona maraka. Od 2015. godine do danas u projektovanje i gradnju 26 km primarne kanalizacione mreže uloženo je 11 miliona maraka. Današnji ugovori će povezati ranije izgrađene dijelove sistema. Danas je predstavljen i Idejni projekat postrojenja za preradu otpadnih voda.

U 2015. godini smo počeli građevinske radove na izgradnji najvećeg javnog projekta do sada, u prvoj fazi vrijednog oko 24 miliona maraka. Od 2015. godine realizovali smo radove na planiranim dionicama, a ove godine, nastavljamo realizaciju projekta. 

"Nakon izgradnje sekundarne mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda na ovaj sistem bit će spojeno cca 30.000 stanovnika, uključujući i dio stanovnika općine Usora", kazao je Općinski načelnik Suad Huskić. 

Izvođači radova su Inžinjering1 d.o.o. Jelah (za LOT1 i LOT4), Konzorcij Harysco d.o.o. Sarajevo i Instel d.o.o. Bijeljina (za LOT2), te Konzorcij Špic Beton d.o.o. Zenica i AGI d.o.o. Konjic (za LOT3).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije