Novi vlasnik otkriva detalje: Ovako će izgledati restoran Benetton na Bjelašnici

06.06.2020. 18:50 / Izvor: Facetv.ba

Objekat Benetton za koji sam potpisao ugovor o najmu na šest godina, prema nalazu eksternog vještaka i fotodokumentaciji je u izuzetno lošem stanju - tvrdi novi vlasnik.

Novi vlasnik popularnog restorana "Benetton" na Bjelašnici odlučio je podijeliti fotografije ovog objekta koji se trenutno nalazi u zapuštenom stanju, ali i obavijestiti građane BiH i turiste u kakvom ruhu uskoro mogu očekivati ovaj restoran.

Naime, "Benetton" će poprimiti potpuno novi izgled, a FACE ekskluzivno objavljuje fotografije restorana kakav će vas čekati u budućnosti. Poruku vlasnika Nedima Đapvam prenosimo u nastavku: 

Nakon medijskih članaka koji su se pojavili u javnosti u vezi sa iznajmljivanjem objekta Benetton na Bjelašnici, osjećam potrebu da se obratim javnosti u vezi navedenog kao zakupac objekta, u ime kompanije Domoart doo Sarajevo.

"Obraćam Vam se kao poduzetnik, sportista (dugogodišnji reprezentativac BIH), diplominirani ekonomista Univerziteta u Sarajevu i magistar menadzmenta Griffith college Dublin, zaljubljenik u planine, skijaš, poznavalac prilika na Bjelašnici i dugogodišnji uspješni ugostitelj. Odlučio sam da našoj olimpijskoj ljepotici vratim sjaj na dolaznoj stanici, onakav kakav priliči jednom ski centru i kakav definitivno zaslužuje naša Bjelašnica.

Objekat Benetton za koji sam potpisao ugovor o najmu na 6 godina, prema nalazu eksternog vještaka i fotodokumentaciji je u izuzetno lošem stanju.

Ponuđena cijena zakupa odgovara stvarnoj slici zatečenog stanja u kojem se nalazi objekat. Nerealno je očekivati da se za objekat obračunava visoki zakup, obzirom na stanje u kojem se isti nalazi.

 

Naime, u objekat je potrebno izvršiti značajno finansijsko ulaganje prema procjeni renomiranog projektnog tima od minimalno 200 hiljada konvertibilnih maraka, kako bi se objekat doveo na zadovoljavajući nivo.

 

Objektu je potrebna potpuna sanacija, krov koji prokišnjava je neophodno sanirati, mokri čvorovi i toaleti su neuslovni i neophodni za zamjenu, vanjski i unutrašnji portali ne dihtuju čime se prostor teško zagrijava, kuhinja u restoranu ne posjeduje nijedan frižider, kuhinjski aparati nisu u funkciji, objekat nema osnovne higijenske uslove za rad sa hranom. Prema istom nalazu eksternog sudskog vještaka koji je sačinio Elaborat zatečenog stanja objekta potrebno je izvršiti adaptaciju, rekonstrukciju i saniranje objekta prije svega zbog bezbjednosti posjetilaca i zaposlenog osoblja, jer u proteklih cca. 20 godina od kada traje ekspoatacija objekta u istom nije vršeno adekvatno tekuće održavanje što je dovelo do urušavanja istog i narušilo ugled našoj olimpijskoj ljepotici.

Želimo da naglasimo da smo na osnovu valjanog pravnog osnova uvedeni u posjed i da je investicija pri kraju realizacije. Raskid ugovora proistekao iz sudskog postupka bi najviše bio na štetu ski centra, Kantona Sarajevo i istinskih zaljubljenika Bjelašnice.

Zbog specifičnosti ugostiteljske djelatnosti koja je izuzetno dinamična jer prati zahtijeve i potrebe gostiju, javno preduzeće čija osnovna djelatnost nije ugostiteljstvo, smatramo da ne treba da se bavi ugositeljstvom, jer kvalitet usluge manjka.

Namjera mi je da se napravi reprezentativan objekat u skladu sa europskim skijaškim centrima, kakav zaslužuje olimpijska planina Bjelašnica. Objekat u kojem će se gosti osjećati ugodno svih 365 dana u godini, sa vrhunskom uslugom, ponudom i pratećim sadržajima. Namjeravamo zaposliti 30 osoba koji će raditi u navedenom objektu u zimskom periodu, da bi se zadovoljio ugostiteljski standard usluživanja. Cijene bi bile prilagođene tržištu, uz raznovrsnu gastronomsku ponudu i cjelokupni ugođaj."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije