Novi vodovod za sela Podkozara

10.11.2020. 08:28 / Izvor: Akta.ba
Novi vodovod za sela Podkozara

U sklopu velikog investicijskog ciklusa "Voda 2" u mjesnoj zajednici Verići je započela izgradnja vodovodne mreže za naselja Gajići, Radulji, Popovići i Stojnići.

U sklopu velikog investicijskog ciklusa "Voda 2" u mjesnoj zajednici Verići je započela izgradnja vodovodne mreže za naselja Gajići, Radulji, Popovići i Stojnići.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da sela Podkozara ljeti imaju problema s vodoopskrbom te da će se kroz projekt "Voda 2" izdvojiti oko milion maraka za izgradnju vodovoda na području Verića, Piskavice i Misin Hana.

"Na području Verića bit će izgrađeno oko šest kilometara vodoopskrbne mreže, a to je zapravo dio koji će biti spojen na gradski vodovod. Budući da su visinske zone ovdje poseban problem, tada moramo izgraditi još jedan spremnik i crpne stanice. Lokalni vodovodi i izvori su nestabilni, a cilj nam je da ta područja, u kojima je vrlo lijepo živjeti, napokon imaju stabilnu vodoopskrbu", naglasio je gradonačelnik.

"Voda 2" je projekt izgradnje vodoopskrbne infrastrukture, gdje će se na cijelom teritoriju grada izgraditi ukupno oko 50 kilometara mreže, a vrijedan je oko šest milijuna eura i grad ga provodi u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije