al
Novo igralište u dvorištu vrtića Dječiji grad na Mojmilu

Investicije / URBANIZAM

Novo igralište u dvorištu vrtića "Dječiji grad" na Mojmilu

16.11.2018. 09:03 / Izvor: Akta.ba

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Gradskom upravom Grada Sarajeva izdvojila je finansijska sredstva za rekonstrukciju dječijeg igrališta u sklopu vrtića “Dječiji grad” u naselju Mojmilo. 

U toku su radovi na rekonstrukciji starog igrališta u dvorištu vrtića na kojem je bio oštećen i dotrajao mobilijar, što je predstavljalo problem po sigurnost djece. Njegovom obnovom mališanima će biti na raspolaganju novi i ugodniji prostor za igru.

Uradit će se potpuna rekonstrukcija igrališta i dvorišta, a novo dječije igralište osmišljeno je tako da se ambijentalno uklopi u postojeći prostor. Kroz dječije igralište će biti izgrađene  nove staze, koje dijele prostor za igru djece uzrasta do tri godine i stariju djecu, dok će središnjim dijelom dominirati hortikulturno uređena površina.          

Prostor za dječiju igru bit će opremljen novim mobilijarom i modernim spravama za igru. Uradiće se tamponiranje terena, te postaviti rizlo, ivičnjaci i gumena podloga, izvršiti montaža kule sa toboganima, ljuljački i klackalica, a bit će postavljena i kućica sa pješčanikom i postavljeni preostali rekviziti, kao i klupe za sjedenje i korpe za otpatke . 

Za obnovu igrališta osigurano je 50.000 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije