Investicije / PROJEKTI

Novo Sarajevo: Realizacija projekta za unapređenje uvjeta života slijepim i slabovidnim licima

03.08.2021. 11:37 / Izvor: Akta.ba

Danas su ministar saobraćaja KS Adnan Šteta i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović potpisali Sporazum o zajedničkom pokretanju javne nabavke za izvođenje radova na postavljanju zvučne signalizacije za slijepa i slabovidna lica na semaforiziranim raskrsnicama na području općine Novo Sarajevo.

"U prvom dijelu mandata u općini Centar smo realizovali projekt postavljanja zvučne signalizacije za slijepa i slabovidna lica na semaforiziranim raskrsnicama. Zajedničkim radom nastavljamo i u općini Novo Sarajevo, a u narednom periodu i u drugim općinama našeg kantona. Izuzetno zadovoljstvo je raditi na realizaciji projekata koji slijepim i slabovidnim osobama olakšavaju kretanje i svakodnevnicu", kazao je ministar Šteta, nakon potpisivanja ovog sporazuma.

Projektom je planirano izvođenje radova na četiri raskrsnice u Novom Sarajevu, i to:

- raskrsnica ulice Topal Osman-paše i sporednog kraka Topal Osman-paše prema kružnom toku,

- raskrsnica ulice Ložionička, Kolodvorska i Envera Šehovića,

- raskrsnica ulice Vilsonovo šetalište uz ulicu Topal Osman-paše, te

- raskrsnica ulice Hamdije Ćemerlića, Grbavička i Hasana Brkića.

Načelnik Tanović je istakao važnost ovakvih projekata i još jednom podsjetio da je dobra saradnja sa svim nivoima vlasti od ključnog interesa za unapređenje uvjeta života svim građanima.

"Današnje potpisivanje Sporazuma još jedna je u nizu pozitivnih priča koje imamo sa višim nivoima vlasti. Ovakvi i slični projekti i dobra saradnja nam daje snagu da radimo više i brže. Kada je riječ o ovom projektu slijedi nam dostavljanje svih potrebnih informacija za potrebe provođenja postupka, kao i ispunjavanje svih obaveza koje su predviđene ovim sporazumom", istakao je načelnik Tanović.

Procijenjena vrijednost Sporazuma za navedenu nabavku je 80.000 KM, a u narednom periodu Ministarstvo saobraćaja KS će provesti proceduru javne nabavke i izbor najpovoljnijeg izvođača radova, na osnovu prethodno usvojene dokumentacije.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije