Novom saobraćajnicom do privrednih subjekata u industrijskoj zoni Rajlovac

25.05.2018. 13:19 / Izvor: Akta.ba
Novom saobraćajnicom do privrednih subjekata u industrijskoj zoni Rajlovac

Vrijednost pojekta koji se realizira u saradnji sa Kantonalnim ministarstvom privrede iznosi oko 600.000 KM.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima i izvođačem radova obišao je radove u ulici Rajlovačka cesta, u industrijskoj zoni Rajlovac, gdje je u toku postavljanje završnog sloja asfalta u dužini od 800 metara.

Radi se o saobraćajnici koja vodi prema firmi Messer i još nekoliko frimi značajnih za Općinu Novi Grad, a koja je dugo godina bila u jako lošem stanju, zbog čega je privrednim subjektima koji tu djeluju bio onemogućen pristup.

Urađena je temeljita rekonstrukcija kolovoza širine 6 metara, sa dvije saobraćajne trake, ivičnjaci, kao i odvodnja oborinskih voda.

"Ovdje je bio u dosta oštećenom stanju put, skoro neuslovan za prilaz. Veliki problem ranije je predstavljalo neriješeno pitanje odvodnje, ali i potpuno dotrajala vodovodna mreža koja je neprekidno stvarala probleme, tako da je prije dvije godine Općina završila rekonstrukciju cijele vodovodne mreže na ovom prostoru, zatim je urađen projekat sanacije saobraćajnice i evo danas smo u prilici vidjeti završnu fazu sanacije. To je za firme koje ovdje djeluju i za njihove uposlenike značajna aktivnost", rekao je načelnik Efendić. 

Saobraćajnica je od velikog značaja za privredne subjekte koji djeluju na ovom području i njihove uposlenike. Moći će se koristiti za teški teretni saobraćaj, a već narednih dana bit će puštena u promet, tako da će ostati još da se urade trotoari, bankine, te horizontalna i vertikalna signalizacija.

Vrijednost pojekta koji se realizira u saradnji sa Kantonalnim ministarstvom privrede iznosi oko 600.000 KM.

Također, zajedno sa Ministarstvom privrede KS u pripremi je i sanacija ulice u industrijskoj zoni Bačići, koja je dosta oštećena i stvara velike probleme privrednim subjektima.

Ranije je u toj ulici urađena sanacija kompletne vodovodne mreže, a u toku je postavljanje priključaka za objekte nakon čega će se krenuti u sanaciju ulice, tako da će se nakon mnogo godina na kvalitetan način riješiti saobraćajni pristup firmama koje ovdje djeluju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije