Nurkić odustao, Općina Centar ponovo prodaje zemljište u ul. Antuna Hangija

11.09.2018. 13:36 / Izvor: Akta.ba
Nurkić odustao, Općina Centar ponovo prodaje zemljište u ul. Antuna Hangija

Općina Centar ponovo je oglasila prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u svrhu izgradnje objekta u funkciji sporta i rekreacije.

Općina Centar ponovo je oglasila prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u svrhu izgradnje objekta u funkciji sporta i rekreacije na uglu ulica Antuna Hangija i Marija Mikulića, u obuhvatu Regulacionog plana Koševsko brdo.

Navodno ranije je za kupovinu zemljišta bio zainteresovan poznati bh. košarkaš Jusuf Nurkić koji je prema pisanju Avaza u međuvremenu odustao. Više povratnih informacija iz Oćine Centar o Nurkićvom povlaćenju ili zainteresovanosti drugih investitora nismo uspjeli dobiti. Ono što je trenutno poznato jeste, da je zemljište podijeljeno u dvije parcele, A i B.

Parcela A zauzima površinu 1490m2, a parcela B 68m2, 46m2 i 3m2.

Primarna namjena objekta je sportsko-rekreativna i to kao multifunkcionalni i polivalentni sportski objekat za odvijanje raznovrsnih sportskih i rekreativnih sadržaja. Kao dopunski sadržaji u funkciji primarne namjene sportskog objekta mogu se planirati prateći sadržaji rehabilitacije, masaže, kulturne i druge aktivnosti kao i ugostiteljski sadržaji, prodaja i iznajmljivanje opreme i sl.

Na parceli A je namjenjeno da se gradi objekat koji će biti u fuknciji sporta i rekreacije, spratnost: S+P, sa  BGP objekta cca 2.650m2, neto površinom objekta cca 2.120m2.

Parcela B je namjenjena za funkciju saobraćajnog pristupa objektu.

Prodaja nekretnine će se obaviti putem javnog nadmetanja-licitacije, dana 01.10.2018. godine u sali Općine Centar sa početkom 14,00 sati.

Više informacija OVDJE.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije