Obezbijeđeno 100.000 KM za sanaciju sanitarnog čvora škole "Nikola Tesla"

04.10.2020. 10:19 / Izvor: SRNA
Obezbijeđeno 100.000 KM za sanaciju sanitarnog čvora škole 'Nikola Tesla'

Uskoro će biti raspisan tender za izvođača radova na ovom projektu.

Zahvaljujući donacijama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, u Srednjoškolskom centru "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici do kraja godine započet će radovi na sanaciji kompletnog sanitarnog čvora, vrijedni 100.000 KM, najavila je direktorica tog Centra Senada Zlokapa.

"Za ovaj projekat iz kabineta predsjednice Republike Srpske već smo dobili obećanih 60.000 KM, a sljedeće sedmice očekujemo da stignu i sredstva u iznosu od 40.000 KM, koja je obećao član Predsjedništva BiH", precizirala je Zlokapa.

Ona je dodala da će ubrzo biti raspisan tender za izvođača radova na ovom projektu.

"Na školskom objektu, koji je izgrađen 1979. godine, posljednji veći zahvat izvršen je 2016, zahvaljujući donaciji preduzeća "Elektrokrajina" Banjaluka u iznosu od 100.000 KM izgrađena je nova kotlovnica", navela je Zlokapa.

Ona je izjavila novinarima da je proteklih godina bilo manjih donacija putem kojih su obezbijeđeni instrumenti i rekviziti za lakše izvođenje nastave u školi.

Zlokapa je zahvalila i načelniku opštine Kozarska Dubica Radenku Reljiću, ističući da je, uprkos lošoj finansijskoj situaciji u budžetu, krajem prošle godine iznašao sredstva da se obnovi kompletan školski namještaj, koji nije mijenjan 40 godina, te nabave smart televizori za većinu učionica kako bi nastava bila modernizovala.

Direktorica Srednjoškolskog centra istakla je da je, zahvaljujući načelniku, ovih dana završeno postavljanje LED rasvjete u školskom objektu, a, radi lakšeg sprovođenja epidemioloških mjera zaštite od virusa korona, okrečene su sve prostorije u objektu.

U nastojanjima da obnove i urede školski objekat u ovoj obrazovnoj ustanovi, planiraju da apliciraju za sredstva iz projekta energetske efikasnosti kako bi obnovili fasadu na školskoj zgradi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije