Obezbjeđena sredstva za realizaciju projekta sadnje dendroflore u Visokom

Investicije / URBANIZAM

Obezbjeđena sredstva za realizaciju projekta sadnje dendroflore u Visokom

15.11.2019. 10:36 / Izvor: Akta.ba

Razvoj politike okoliša Grada Visoko ima za cilj jačanje zaštite okoliša i održivi razvoj, kako bi se poboljšalo održivo upravljanje okolišem na cijeloj teritoriji grada Visokog.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke je obezbijedila sredstva za realizaciju projekta sadnje dendroflore na javnim zelenim površinama na području grada Visokog.

Sredstva su obezbjeđena kroz Program Fonda zaštite okoline ZDK za 2019.godinu. Realizacija projekta ima za cilj očuvanje zdrave životne sredine i održivi razvoj društvene zajednice.

Vrijednost realizacije projekta je 28.063,62 KM i tom prilikom biti će zasađeno 179 novih sadnica. Izvođač radova je JKP „Gradska groblja“ Visoko.

Drveće predstavlja jednu od osnovnih odbrana od klimatskih promjena, jer balansira naš vazduh upijajući ugljen dioksid koji nastaje kao posljedica ljudskih aktivnosti i pretvarajući ga u kisik, ono također štiti vodotoke zadržavajući zemlju na mjestu.

Simbolika i stvarno značenje sadnje drveća ima univerzalnu snagu u svakoj kulturi i društvu na Zemlji, te predstavlja način na koji se može sudjelovati u stvaranju rješenja ekološke krize.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije