Investicije / NEKRETNINE

Objavljen novi javni poziv za prodaju nekretnina Federalnog zavoda PIO

26.03.2014. 12:07 / Izvor: eKapija.ba

Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine (APF) objavila je novi javni poziv za prodaju hotela Ero u Mostaru i još sedam nekretnina koje su u vlasništvu Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Upravni odbor Federalnog zavoda PIO je na sjednici održanoj 10. marta ove godine donio odluke o prodaji imovine koja je u vlasništvu Zavoda. Odluke o prodaji donesene su nakon što je Vlada Federacije BiH, na zahtjev Upravnog odbora, dala prethodnu suglasnost na prodaju imovine.

Svakako najinteresantniji iz ove ponude je hotel Ero. Početna cijena je 21.971.906,73 KM, a prodaju se i poslovi prostori u Donjem Vakufu, Konjicu, Livnu, Lukavcu, Ljubuškom, Novoj Biloj i Travniku.

Aukcija za spomenute nekretnine bit će održana 14. aprila u aukcijskom centru APF-a u Sarajevu, dok je prijave za učešće potrebno dostavii do 9. aprila.

Uvid u dokumentaciju i Program zbrinjavanja (Hotel ERO" Mostar), odnosno pregled predmeta prodaje, može se obaviti u periodu od 25.03.2014. godine do 09.04.2014.godine

Također, objavljen je i posebni javni pozv za nekretninu Zavoda PIO - Dom zdravlja Žepče, a koji se prodaje metodom neposredne pogodbe po početnoj cijeni od 13.500 KM. Direktni pregovori sa ponuđačima će biti održani 14. aprila, a i u ovom slučaju prijavu je neophodno dostaviti do 9. aprila.

eKapija.ba/FENA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije