Objavljen poziv: Općina Centar iduće godine imat će završen RP Podgaj-Tekija

08.05.2020. 09:41 / Izvor: Akta.ba
Objavljen poziv: Općina Centar iduće godine imat će završen RP Podgaj-Tekija

Prema Odluci koja je objavljena u Službenim novinama KS u okviru ovog plana planirana je izgradnja objekta za potrebe kulture (mala scena, radionica i smještajni kapaciteti za gostujuće umjetnike).

Nakon što je u martu ovde godine u Službenim novinama Kantona Sarajevo objavljena Odluka o pristupanju izradi Regulacionog plana Podgaj-Tekija – mala scena Narodnog pozorišta, Općina Centar uputila je javni poziv subjektima planiranja i svim drugim zainteresiranim licima o izradi Regulacionog plana Podgaj-Tekija.

Kako smo ranije pisali, radi se o iznimno atraktivnoj lokaciji koja se nalazi u blizini gradskog centra, a kako je navedeno u dokumentu Odluke, zbog proteklog vremena i povećanog naseljavanja predmetnog prostora Podgaj-Tekija, ustanovljeno je da planske odrednice postojećeg Regulacionog plana "Podgaj-Tekija" iz 2010. godine, kao i njegove izmjene ne mogu zadovoljiti narasle potrebe.

Prema utvrđenoj dinamici za izradu Regulacionog plana, rok za izradu Koncepta Plana je august 2020. godine, dok je javni uvid i rasprava o Nacrtu Plana planirana za januar 2021. godine, a usvajanje Plana je planirano u martu 2021. godine.

Prema Odluci koja je objavljena u Službenim novinama KS u okviru ovog plana planirana je izgradnja objekta za potrebe kulture (mala scena, radionica i smještajni kapaciteti za gostujuće umjetnike). Spratnost objekta je PoSP2.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije