Objavljen poziv za nabavku i ugradnju žičara u BiH, CG i Srbiji

13.05.2019. 09:06 / Izvor: Akta.ba
Objavljen poziv za nabavku i ugradnju žičara u BiH, CG i Srbiji

Objavljeni poziv odnosi se na nabavku i ugradnju žičara za hidrometeorološke službe u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srbiji.

Unutar projekta Upravljanje slivom rijeke Drine na Zapadnom Balkanu (WBDRBMP), objavljen je Poziv za dostavljenje ponuda za nabavku i ugradnju žičara za hidrometeorološke službe / potrebe u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srbiji podijeljen u dva lota :

Lot 1: Nabavka i ugradnja automatske - električne žičare, vrijedost EUR 150.000;

Lot 2: Nabavka i montaža mehaničkih žičara, vrijednost 450.000 EUR

U pozivu stoji da su Bosna i Hercegovina, Republika Srbija i Crna Gora primile bespovratna sredstva iz Fonda za zaštitu životne sredine i Posebnog fonda za klimatske promjene Globalnog fonda za zaštitu životne sredine i namjeravaju primijeniti dio sredstava na isplate po ugovoru za nabavku i ugradnju žičara za hidrometeorološke usluge u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srbiji.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine (u ime Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Crne Gore) sada poziva zatvorene ponude od ponuđača za nabavku i ugradnju žičara za hidrometeorološke službe / potrebe u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji.

Ponuđačima se nudi mogućnost da ponude pošalju za jedan ili za oba lota kako je definisano u tenderskoj dokumentaciji.

Naručilac će dodijeliti ugovor/e ponuđaču sa najnižom cijenom a koji ispunjavaju sve kriterije za kvalifikaciju za koju su licitiranji, kumulativno.

Kada su u pitanju kvalifikacijski zahtjevi oni za oba lota podrazumijevaju finansijsku sigurnost, iskustvo i tehničke kapacitete za realizaciju nabavke i ugradnje.

Ponude i kompletnu tendersku je potrebno dostaviti na engleskom jeziku.

Tenderska dokumentacija se može kupiti od zainteresovanih ponuđača podnošenjem pismene prijave uz plaćanje nepovratne naknade od 200 KM ili 100 EUR.

Način plaćanja je putem bankovnog transfera a dokument će nakon uplate biti dostavljen poštom.

Ponude moraju biti dostavljene poštom na adresu navedenu u tenderskoj dokumentaciji na dan ili prije 26. juna 2019. godine, do 12.00 sati. Elektronsko nadmetanje neće biti dozvoljeno.

Ponude će biti javno otvorene u prisustvu ovlašćenih predstavnika ponuđača i svakoga ko odluči da prisustvuje na adresi Musala 9 u 12.05, 26. juna 2019. godine.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije