Investicije / PROJEKTI

Objavljen tender: 600.000 KM za zatvaranje terase bazena Otoka

24.03.2021. 09:44 / Izvor: Akta.ba

J.P. Olimpijski bazen Otoka d.o.o. Sarajevo objavio je tender za izvođenje radova na zatvaranju terase bazena Otoka, a sve u skladu sa glavnim projektom i predmjerom radova, saznaje Akta.ba.

Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a je 600.000,00 KM.

Zatvaranjem terase želi se povećati kapaciteti teretane i fitness centra. 

"Traženo povećanje kapaciteta teretane i fitness centra se postiže natkrivanjem otvorene terase iznad ulaznog dijela u objekt Olimpijskgo bazena Otoka. Projektom se tretiraju izmjene na terasi iznad ulaza u bojekt i dio unutrašnjeg prostora na prvoj etaži. Postojeći prostor hola se pregrađuje u centralnom dijelu, djelomično sa staklenim stijenama, te djelomičnbo sa zidovima od opeke. Na zapadnoj strani se zadržava kancelarija. Na istočnoj trani se planira prenamjena prostora u ulazni dio za fitness i teretanu. U tom dijelu su planirane prateće prostorije kao što su svlačionice, WC i prostorija za medicinsku masažu. Na mjestu postojeće tersa se smješta teretana sa fitness prostorom", navedeno je u opisu projekta.

Ponuđač može izvršiti uvid u glavni projekat koji se nalazi u prostorijama Olimpijskog bazena Otoka.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, u slučaju potrebe ugradnje većih količina, ugovorni organ će sprovesti pregovarački postupak, za nepredviđene radove, viškove radova...

Ponude se dostavljaju do 12.04.2021.godine.

Podsjetimo, isti tender je bio objavljen u septembru prošle godine, ali je poništen.

Investitor projekta je Grad Sarajevo koji se prošle godine zadužio za 10 miliona KM za finansiranje, između ostalih, i ovog projekta.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije