Investicije / URBANIZAM

Objavljen tender: Kreće izrada Urbanističkog projekta Proskok

01.08.2018. 12:44 / Izvor: Akta.ba

Na prostoru općine Trnovo planirana je izgradnja Memorijalnog centra Proskok. Tender za nabavku usluga izrade urbanističkog projekta Proskok već je objavljen, nakon što je Općinsko vijeće Trnova donijelo Odluku o njegovoj izradi.

Tender je otvoren do 23.8.2018. godine.

Odluka o pristupanju izradi plana je objavljena i u Službenim novinama Kantona Sarajevo u aprilu ove godine.

U okviru plana predviđaju se turistički i sportsko-rekreativni sadržaji primjereni datim uslovima i ambijentu, a koji bi ovom prostoru dali posebnu dimenziju.

Neki od sadržaja koji bi trebali biti sastavni dio UP Proskok su spomen muzeja-spomen soba, spomen obilježje, manji prostora za sastanke, edukaciju, susrete i sl., manji ugostiteljski punkt sa otvorenim i zatvorenim prostorom za posjetioce, smještajnim objektom sa sobama za spavanje, kuhinjom i kancelarijom, objektom logistike za smještaj ogreva, sredstava za održavanje centra, rezerve hrane, mjesta za odmor, saletla, klupa, korpa...

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije