Objavljen tender: Planirana obnova željezničke stanice i depoa GRAS-a

08.01.2019. 13:10 / Izvor: Akta.ba
Objavljen tender: Planirana obnova željezničke stanice i depoa GRAS-a

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je objavila tender za konsultantske usluge za obnavljanje dvije lokacije u gradu Sarajevu.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je objavila tender za konsultantske usluge za obnavljanje dvije lokacije u gradu Sarajevu. Radi se o obnovi željezničke stanice u Sarajevu i depoa GRAS-a, poznatog kao Remiza, saznaje Akta.ba.

Konsultant bi prema očekivanjima trebao početi posao u drugoj polovini 2019. godine. Angažman će prema planovima trajati 32 sedmice. Procjena troškova je 425.000 eura (bez PDV-a).

Očekuje se da će se rad u Kantonu odvijati u dvije faze. U prvoj fazi konzultantski poslovi podržat će osnivanje i planiranje budućih ulaganja. U drugoj fazi  biće podržane aktivnosti omogućavanja i isporuke.

Od odabranog konzultanta se očekuje da provede reviziju mogućnosti obnove braunfilda u gradu, uspostavljanjem odnosa između mogućnosti i dugoročnih razvojnih potreba grada, izvrši procjenu lokacije i analizu razvoja ciljanih lokacija kako bi se uključila studija potražnje za nekretninama i izradi glavni plan za najbolje međunarodne standarde za objekte željezničke i autobusne stanice i preseljenje postojećeg tramvajskog skladišta iz Otoke zajedno s faznim razvojem

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije