Investicije / PROJEKTI

Objavljen tender za gradnju dnevne pijace u Živinicama

17.08.2020. 14:51 / Izvor: Akta.ba

Grad Živinice objavio je danas tender za izvođenje radova na izgradnji dnevne pijace u Živinicama - I faza, saznaje Akta.ba.

Procijenjena vrijednost javne nabavke (bez uključenog PDV) je 85.470,09 KM.

Pored građevinskih radova na tržnici na otvorenom,predviđeni su i sljedećiradovi: nabavka, transport i postavljanje montažno demontažnih objekata  (komplet), te elektroinstalacije, a sukladno detaljnoj specifikaciji predmetnih radova (kao izvodu iz projektno-tehničke dokumentacije) .

Radovi po predmetnom projektu će se izvršiti u roku od maksimalno 90 radnih dana, od dana uvođenja dobavljača u posao, a po potpisivanju ugovora.

U slučaju kašnjenja u izvršenju radova, do kojeg je došlo krivicom odabranog ponuđača, isti će platiti ugovornu kaznu u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima u iznosu od 1% naručenog izvođenja radova, za svaki dan kašnjenja do urednog ispunjenja, s tim da ukupan iznos ugovorene kazne ne može prijeći 10% od ukupno ugovorene vrijednosti ugovora. 

Odabrani ponuđač je dužan platiti ugovorenu kaznu u roku od 7 (sedam) dana od dana prijema zahtjeva za plaćanje od ugovornog organa. 

Krajnji rok za prijem ponude je 09.09.2020. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije